ΕΛΛΑΔΑ

Η κατάθεση του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη: Είχα στα χέρια μου το αίμα της κοπέλας

Η κατάθεση του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη: Είχα στα χέρια μου το αίμα της κοπέλας
ΕUROKINISSI

«Δεν μπορώ ακόμη να χωνέψω πως έγινε το κακό. Κατέστρεψα μια οικογένεια και αισθάνομαι πολύ άσχημα γι’ αυτό. Ξέρω ότι μια συγνώμη δεν θα φέρει πίσω την κοπέλα ούτε θα καλυτερεύσει την κατάσταση αλλά θέλω να την πω». Αυτά δήλωσε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη στην σημερινή κατάθεσή του στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Ο 58χρονος, που έχει ομολογήσει την άγρια δολοφονία της νεαρής εφοριακού, φάνηκε μετανιωμένος στην απολογία του, ενώ μίλησε και για τη ζωή του.

«Έχω δύο παιδιά, ένα αγόρι που έχω υιοθετήσει κι ένα κορίτσι που είναι 12 χρονών. Η πρώην γυναίκα μου μένει στην Κόρινθο. Με χώρισε το 2007 γιατί κατάλαβε ότι έπαιρνα την κάτω βόλτα. Έχω μπει δυο φορές φυλακή. Δεν έχω πιάσει δουλειά από τότε που βγήκα και τα βγάζω πέρα με κλοπές. Οι πληγές που έχω στα χέρια μου είναι από σπασίματα τζαμιών αυτοκινήτων, για κάτι τέτοιο πήγαινα στο β΄ Νεκροταφείο Αθηνών», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε:

Όμως, τα πράγματα εκεί στράβωσαν. Εκεί πήγαινα και παλιότερα κι έπαιρνα κάτι ασημένια κηροπήγια και καντήλια που έβρισκα. Κάτι ανάλογο ήθελα να κάνω κι εκείνο το απόγευμα αλλά η κακιά η ώρα το έφερε και μαζί μου κουβαλούσα ένα μαχαίρι, στιλέτο ήταν.

Είδα μια νεαρή κοπέλα να κλαίει μπροστά σε έναν τάφο.

Την έβλεπα πρώτη φορά στη ζωή μου. Κοίταξα γύρω μου και δεν είδα κανέναν, μόνο κάτι γριές κι αυτές αρκετά μέτρα μακριά. Τότε σκέφτηκα να πάω να πάρω τη τσάντα της γιατί πίστευα ότι σίγουρα θα έχει κάποια λεφτά μέσα.

Της έβγαλα το μαχαίρι, άρχισε να με τραβάει και να χτυπιόμαστε. Χωρίς να καταλάβω πως κι ενώ παλεύαμε τη χτύπησα με το μαχαίρι, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές. Έπειτα, ματωμένη άρχισε να τρέχει προς το κέντρο του Νεκροταφείου φωνάζοντας «βοήθεια». Εγώ γύρισα προς τα πίσω από όπου είχα μπει κρατώντας την τσάντα της στα χέρια μου. Είχα σαστίσει εκείνη τη στιγμή, δεν ήξερα τι έκανα. Είχα θολώσει, κοίταξα τα χέρια μου και είδα ότι ήταν γεμάτα αίματα. Το αίμα ήταν της κοπέλας γιατί εγώ δεν είχα χτυπήσει.

Στη συνέχεια, διηγήθηκε: «Έβγαλα μια χαρτοπετσέτα και σκούπισα τα αίματα. Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά. Κοίταξα μέσα στην τσάντα. Eίχε i-Phone 5 με τα ακουστικά του, ένα πορτοφόλι με κάρτες και 5 ευρώ. Τα είχα χαμένα εκείνη την ώρα. Πούλησα το κινητό σε μαγαζί Πακιστανών μαζί με τα ακουστικά για 20 ευρώ. Ήμουν αγχωμένος και ιδρωμένος.

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Άγρια επίθεση κατά του κατηγορούμενου για τη δολοφονία

Ήθελα να το πουλήσω όσο πιο γρηγορά γίνεται για να εξαφανιστώ από εκεί. Μετά ψώνισα πρέζα από τη Βάθης και πήγα σπίτι και κοιμήθηκα για να ηρεμήσω. Όταν έγινε το κακό δεν είχα πιει πρέζα αλλά είχα στερητικά. Όλο αυτόν τον καιρό, από τότε που έκανα το κακό μέχρι σήμερα έβλεπα τις ειδήσεις που έλεγαν για την κοπέλα και σκεφτόμουν τις συμφορές που προκάλεσα. Περίμενα να με βρείτε και να σας πω τι έγινε. Με το που σας τα είπα έφυγε ένα βάρος από μέσα μου, που το κουβαλούσα και δεν είχα πει τίποτα σε κανέναν για το κακό που είχα κάνει. Έβαλα φωτιά στη τσάντα και στα πράγματα της κοπέλας».

Αποκλειστικό: «Την σκότωσα, πήρα τη δόση μου και πήγα για ύπνο», είπε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ