Ένας 79χρονος είναι το πρώτο θύμα της γρίπης
Ένας 79χρονος, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί αν και ανήκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου είναι το πρώτο θύμα της γρίπης. Από το κρούσμα που απεβίωσε απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α (Η3Ν2).
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί πέντε σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και ένα κοριτσάκι, με εύρος ηλικιών από 3 έως 79 έτη. Τα τέσσερα (80%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το 1 (20%) στον ιό γρίπης τύπου Β.
Ένα από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκε και ανήκε στον υπότυπο Α(Η3Ν2).
Από τα πέντε προαναφερόμενα κρούσματα κανένα δεν είχε εμβολιαστεί κατά της γρίπης, ενώ τα τέσσερα ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57
Υπάρχει αλληλοκατανόηση ανάμεσα σε Πούτιν και Γουίτκοφ αποκαλύπτει σύμβουλος του Κρεμλίνου
23:48
Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα αναχώματα Βαλομανδρίου και Ρογκίων (pics)
23:38
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι - Σχεδίασε το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο
23:29