Ένας 79χρονος είναι το πρώτο θύμα της γρίπης
Ένας 79χρονος, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί αν και ανήκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου είναι το πρώτο θύμα της γρίπης. Από το κρούσμα που απεβίωσε απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α (Η3Ν2).
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί πέντε σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και ένα κοριτσάκι, με εύρος ηλικιών από 3 έως 79 έτη. Τα τέσσερα (80%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το 1 (20%) στον ιό γρίπης τύπου Β.
Ένα από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκε και ανήκε στον υπότυπο Α(Η3Ν2).
Από τα πέντε προαναφερόμενα κρούσματα κανένα δεν είχε εμβολιαστεί κατά της γρίπης, ενώ τα τέσσερα ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36
Άγνωστος επιτέθηκε σε δύο άνδρες στο λόφο του Φιλοπάππου και εξαφανίστηκε - Τραυματίστηκαν ελαφρά
12:28
Η νέα Porsche Cayenne Electric Coupe είναι κομψή και μπορεί να είναι και πανίσχυρη
12:09
«Νόμιζα ότι είχε πέσει δίσκος στο πάτωμα»: Η πρώτη αντίδραση Τραμπ στο άκουσμα των πυροβολισμών - Τι του είπε η Μελάνια
12:06