ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 58χρονου που δολοφόνησε την 32χρονη Δώρα Ζέμπερη, ο συνήγορος υπεράσπισης.

Με ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ, ο Νίκος Λουκόπουλος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπόθεση, δήλωσε ότι «ο κατηγορούμενος επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή», ενώ διευκρινίζει πως:

Βεβαίως είναι δικαίωμά του και το σέβομαι. Έχω με τη σειρά μου, όμως, το δικαίωμα να επιλέξω να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική, η οποία διάσταση, εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.

Ο δικηγόρος διευκρινίζει ακόμη ότι σκοπός του δεν ήταν να δικαιολογήσει μια «ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά», αλλά να καταδείξει τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται πως χτες, Παρασκευή, ο ίδιος δέχθηκε επίθεση από το αγανακτισμένο πλήθος κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Εγκλωβισμένος στην Ευελπίδων ο δράστης-Απειλούν να τον λιντσάρουν

Ο ίδιος, στην επιστολή του καταδικάζει την πράξη αυτή, σημειώνοντας ωστόσο ότι καταλαβαίνει την οργή τους. «Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα και καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς που αντίκρισε το Πανελλήνιο, με τις ύβρεις, τις απειλές και τους προπηλακισμούς, υπό τύπον όχλου, σε βάρος μου και σε βάρος αστυνομικών απλώς και μόνο επειδή προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας», τονίζει ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ