ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Δεύτερος νεκρός στη Μάνδρα Αττικής

Κακοκαιρία: Δεύτερος νεκρός στη Μάνδρα Αττικής
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε πλημμυρισμένο υπόγειο βρέθηκε νεκρός ένας ηλικιωμένος άνδρας, 89 ετών, στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα από το κύμα της κακοκαιρίας που έχει πλήξει από το πρωί τη Δυτική Αττική.

Νωρίτερα, μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην ίδια περιοχή. η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της που είχε πλημμυρίσει από τα νερά εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Δύο γυναίκες και ένας οδηγός βυτιοφόρου διακομίστηκαν, πριν από λίγο, στο Θριάσειο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω των πλημμυρών.

Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών - Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσειο.

Το κύμα καοκαιρίας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα. Η περιφέρεια Αττικής ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, λόγω των σημαντικών καταστροφών από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, λόγω των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων, ύστερα από απόφαση των οικείων δημοτικών αρχών και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μεγάρων, και Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν ήδη αυτοψίες για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά ενώ ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν, όπου είναι απαραίτητο και να συνδράμουν τις αρμόδιες αρχές.

4289319

Πηγή: Eurokinissi

Συστήνεται ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων καθώς και ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

4289308

Πηγή: Eurokinissi

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο. Η καταρρακτώδης βροχή έχει προκαλέσει την διακοπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα. Πολλοί οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα οχήματά τους.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στην Εθνική Οδό στο ύψος της Ελευσίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ