ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2017: Υπό έντονη βροχόπτωση η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείο 2017: Υπό έντονη βροχόπτωση η πορεία στη Θεσσαλονίκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Παρά την έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται στη Θεσσαλονίκη, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 44ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης στεφανιών, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, ξεκίνησε η πρώτη πορεία, στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων - μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ, εκπρόσωποι φορέων, φοιτητικών συλλόγων, κ.α.

Φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν, μέσω των οδών Εγνατία, Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, προς το αμερικανικό προξενείο και έκαψαν, συμβολικά, σημαία των ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Αριστοτέλους.

Από το χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής ξεκίνησε, αργότερα, πορεία με τη συμμετοχή μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητών, εργαζομένων, , κ.α., ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία έφθασαν μέχρι το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Ελ. Βενιζέλου όπου διαλύθηκαν.

Γύρω στις 6.30 το απόγευμα ακολούθησε μια ακόμα πορεία, στην οποία συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- φοιτητικοί σύλλογοι, ανεξάρτητα σωματεία, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της Ανταρσία, , κ.α.

Στους περισσότερους δρόμους στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από τις 5.30 το απόγευμα, ενώ υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ