ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ έξω από το ΑΠΘ (vids)

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ έξω από το ΑΠΘ (vids)
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ένταση επικρατεί στο ύψος της εισόδου της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς στο σημείο βρίσκονται περίπου 50 κουκουλοφόροι, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα άτομα έχουν στήσει και οδοφράγματα στο σημείο με υλικά από πανεπιστημιακά έδρανα, τα οποία έχουν παραδοθεί στις φλόγες, μεταδίδει το voria.gr.

Με τη σειρά τους τα ΜΑΤ έχουν απαντήσει με ρίψη κρότου λάμψης και χημικών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, ενώ ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, η ομάδα των διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου νεαρά άτομα έβγαλαν από το κτίριο της σχολής τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, με στόχο να αποκλείσουν το δρόμο.

Ταυτόχρονα, μια άλλη ομάδα άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας τροχιάς με πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν παραταχθεί στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ.

Μέχρι αυτοί την ώρα οι νεαροί κατά διαστήματα εξέρχονται από τους χώρους του ΑΠΘ, εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ