ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2017: Καίγεται αυτοκίνητο στη Στουρνάρη

Πολυτεχνείο 2017: Καίγεται αυτοκίνητο στη Στουρνάρη
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία για την επέτειο στο Πολυτεχνείο. Αυτή την ώρα ένα αυτοκίνητο καίγεται στην οδό Στουρνάρη.

Οι μολότοφ στις οδούς Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας πέφτουν «βροχή». Υπολογίζεται πως περίπου 100 άτομα στο σημείο επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Στην πλατεία των Εξαρχείων έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι «φορτωμένος» με πολλά πολεμοφόδια, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία, παρότι υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το κτήριο του Πολυτεχνείου, όμως μέσα στο ίδρυμα θεωρείται βέβαιο πως υπάρχουν μέλη των αντιεξουσιαστών, που τις προηγούμενες μέρες είχαν κάνει κατάληψη στο κτήριο, αλλά και πολεμοφόδια που θα χρησιμοποιηθούν κατά της αστυνομίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αμέσως μετά το τέλος της μαζικής πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που έγινε ειρηνικά. Ένταση υπήρξε μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Ιπποκράτους.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και διέλυσαν τους νεαρούς, που αποχώρησαν προς τα στενά των Εξαρχείων. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έγινε μια προσαγωγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ