ΕΛΛΑΔΑ

Στην εντατική η γυναίκα που τραυματίστηκε στα επεισόδια των Εξαρχείων

Στην εντατική η γυναίκα που τραυματίστηκε στα επεισόδια των Εξαρχείων

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός νοσηλεύεται μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες το βράδυ στο πόδι η γυναίκα που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια. Η κατάσταση της κρίνεται σοβαρή.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Υπολογίζεται πως περίπου 100 άτομα στο σημείο επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και βομβίδες κρότου λάμψης.

Οι αντιεξουσιαστές πάντως φαίνεται πως είχαν στόχο να αφήσουν πίσω τους θύματα, καθώς δεν δίστασαν να ρίξουν με αυτοσχέδιο πυροσωλήνα φωτοβολίδα σε μία γυναίκα. Το θύμα τους, με καρφωμένη τη φλεγόμενη φωτοβολίδα άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν ανατριχιαστικές. Η γυναίκα φώναζε να σβήσουν τη φωτοβολίδα από το πόδι της και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν για ώρα με πυροσβεστήρες να τη σβήσουν χωρίς να τα καταφέρνουν.

Η γυναίκα συνέχιζε να καλεί σε βοήθεια και χρειάστηκε ένας αστυνομικός να αρχίσει να πατά με την μπότα του την φωτοβολίδα που ήταν ακόμη αναμμένη για να μπορέσει τελικά να τη σβήσει και να μεταφερθεί η γυναίκα στο νοσοκομείο.

Κανένας δεν ήθελε να φανταστεί τι θα συνέβαινε εάν η βολή του αντιεξουσιαστή είχε βρει τη γυναίκα στο στήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δικηγόρο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου μελετών και ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία μάλιστα έχει και την ιδιότητα της εγκληματολόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ