ΕΛΛΑΔΑ

Μέλος του Ρουβίκωνα μεταξύ των συλληφθέντων στα επεισόδια στα Εξάρχεια

Μέλος του Ρουβίκωνα μεταξύ των συλληφθέντων στα επεισόδια στα Εξάρχεια
(EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ένα μέλος της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» είναι ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη να πετάει πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κατά τη σύλληψή του επιτέθηκε και αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Πρόκειται για άτομο το οποίο φαίνεται να έχει στρατολογηθεί πρόσφατα στον «Ρουβίκωνα» καθώς είχε προσαχθεί μετά από την παρέμβαση της αναρχικής ομάδας στη ΔΟΥ Ψυχικού, ενώ είχε πάρει μέρος και στην παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης έχουν βγάλει κάλεσμα στο γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου για να του συμπαρασταθούν όταν μεταφερθεί στον εισαγγελέα στην Ευελπίδων.

Ενισχύσεις αντιεξουσιαστών από το εξωτερικό

Πάντως, για τα φετινά επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, είχαν έρθει σοβαρές ενισχύσεις αντιεξουσιαστών από το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι αλλοδαποί και συγκεκριμένα πρόκειται για Γάλλους, Γερμανούς, ένα άτομο από τη Λιθουανία, ένα από το Ιράκ, και από την Ιταλία.

Την ίδια ώρα οι γιατροί στον Ευαγγελισμό δίνουν μάχη για να μην ακρωτηριάσουν το πόδι της γυναίκας που χθες δέχθηκε την ευθεία βολή από αυτοσχέδιο εκτοξευτήρα ναυτικών φωτοβολίδων, από αντιεξουσιαστές που είχαν σκοπό να αφήσουν πίσω τους θύματα.

Είναι εγκληματικό το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν ναυτικές φωτοβολίδες που δεν σβήνουν με νερό και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρέθηκαν πρώτοι δίπλα στη γυναίκα για να τη βοηθήσουν, προσπαθούσαν με πυροσβεστήρες να σβήσουν τη φλεγόμενη φωτοβολίδα που ήταν καρφωμένη στο πόδι της και ήταν αυτοί που της έδωσαν και τις πρώτες βοήθειες.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ κατάφερε να περιορίσει τους αναρχικούς στα Εξάρχεια και έτσι δεν είχαμε καταστροφές σε περιουσίες ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ