ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Βρήκαν τα ρούχα του αντιεξουσιαστή που έριξε τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε τη δικηγόρο

Εξάρχεια: Βρήκαν τα ρούχα του αντιεξουσιαστή που έριξε τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε τη δικηγόρο
EUROKINISSI

Ένα μπουφάν και ένα φούτερ τα οποία, όπως όλα δείχνουν, ανήκουν στον αντιεξουσιαστή που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα στην δικηγόρο που τραυματίστηκε σοβαρά στα Εξάρχεια, εντόπισαν οι αστυνομικοί λίγα μέτρα από το σημείο που έπεσε τραυματισμένη η γυναίκα. 

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο αντιεξουσιαστής κουκουλοφόρος, αμέσως μετά την ευθεία βολή με την ναυτική φωτοβολίδα και ενώ είδε ότι αυτή είχε καρφωθεί φλεγόμενη στο πόδι της γυναίκας, φρόντισε να βγάλει και να πετάξει τα ρούχα του, ώστε αν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και δώσουν την περιγραφή του, να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης δίπλα στα ρούχα μια αντιασφυξιογόνα μάσκα, γάντια, καθώς επίσης και ένα μαχαίρι. Όλα αυτά τα αντικείμενα μαζί με δυο μολότοφ και έναν εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να απομονώσουν DNA και αποτυπώματα.

Η ανησυχία πάντως των Αρχών είναι, μήπως το νερό της βροχής που έπεσε λίγη ώρα μετά τα επεισόδια, εξαφάνισε τα στοιχεία που θέλουν να ανιχνεύσουν, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ τουλάχιστον από το εσωτερικό στα γάντια, θα καταφέρουν να εντοπίσουν DNA.

Πάντως, οι καταθέσεις των αστυνομικών που ήταν μπροστά στο περιστατικό δεν μπορούν να βοηθήσουν πολύ, καθώς η διμοιρία των ΜΑΤ είδε μέσα στο σκοτάδι μια μεγάλη ομάδα κουκουλοφόρων με μάσκες να τους πετούν μολότοφ και φωτοβολίδες.

Πίσω από τους αστυνομικούς ήταν συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα επεισόδια. Ανάμεσά τους και η δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά που μένει στην περιοχή και το τελευταίο διάστημα είχε τοποθετηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του κέντρου μελετών και ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του πολίτη.

Οι κραυγές βοήθειας της γυναίκας μόλις ένιωσε την φωτοβολίδα να τραυματίζει το πόδι της, έκανε τους αστυνομικούς να τρέξουν με πυροσβεστήρες να σβήσουν τη φλεγόμενη φωτοβολίδα. Όμως αυτό ήταν αδύνατο, καθώς οι ναυτικές φωτοβολίδες είναι κατασκευασμένες να μην σβήνουν ούτε στο νερό.

Πάντως το πώς οι συγκεκριμένες φωτοβολίδες έφτασαν στα χέρια των αντιεξουσιαστών, είναι θέμα έρευνας, καθώς οι αρχές ψάχνουν τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να τις πωλούν. Οι μαρτυρίες των αστυνομικών κάνουν λόγο για δεκάδες τέτοιου είδους φωτοβολίδες που έριχναν σε ευθεία βολή οι αντιεξουσιαστές, με ξεκάθαρη πρόθεση να σκοτώσουν.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι αντιεξουσιαστές φρόντισαν να μην τις κρύψουν στο Πολυτεχνείο όπως έκαναν με άλλα πολεμοφόδια, καθώς ήθελαν σε κάθε περίπτωση να έχουν πρόσβαση για να τις χρησιμοποιήσουν, ενώ αν τις άφηναν στο κτίριο του πανεπιστημίου υπήρχε περίπτωση μετά τον αστυνομικό κλοιό να μην μπορούν να πλησιάσουν για να τις πάρουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ