ΕΛΛΑΔΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Φωτογραφία Αρχείου Παντελής Σαίτας/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε 24ωρη απεργία και δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα προχωρήσει αύριο, Τετάρτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στις κυβερνητικές πρακτικές σε ένα σύνολο ζητημάτων.

«Χορτάσαμε από λόγια και υποσχέσεις», αναφέρεται σε αφίσα της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 9 π.μ. έξω από το υπουργείο Παιδείας και η δεύτερη στις 12 μ. έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φτάνουν πια. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουν χορτάσει από λόγια. Θέλουν επιτέλους πράξεις», αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κωφεύει προκλητικά και επιδεικτικά» στις συνεχείς κλήσεις του κλάδου για ένα σύνολο ζητημάτων.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά:

  • Ανάκληση των εξαγγελιών του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου «για τη διετή υποχρεωτική ένταξη παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία», υποστηρίζοντας ότι οδηγεί «με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση του δημόσιου, κοινωνικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα των δημοτικών παιδικών σταθμών και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων Παιδαγωγών».
  • Τροποποίηση του νόμου για το νέο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, ώστε «από την 1 Ιανουαρίου 2018 με το «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από τη χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μη συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά»
  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.
  • Έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.
  • Καταβολή δεδουλευμένων στους συμβασιούχους.
  • Αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία.
  • Την άμεση καταβολή των αποδοχών-δεδουλευμένων στους συναδέλφους συμβασιούχους που παραμένουν απλήρωτοι
poe

ΔΗΜΟΦΙΛΗ