ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντική δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Σημαντική δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Σημαντική κίνηση από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, οι οποίοι συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας, έκαναν δωρεά στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Η οικογένεια Αγγελόπουλου προσέφερε ένα νέο και υπερσύγχρονο γραμμικό επιταχυντή στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών ενώ συνέβαλαν και στην ανακαίνιση της ακτινοθεραπευτικής πτέρυγας.

Μάλιστα, το μήνυμα στην είσοδο ανέφερε "Χάρις σε σένα Ιωάννα". «Έπρεπε να είναι εδώ μαζί μας, αλλά δυστυχώς δεν είναι», ανέφερε, εμφανώς συγκινημένος ο Γιώργος Αγγελόπουλος, για την σύζυγό του, Ιωάννα Αγγελοπούλου – Στάχτου που έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο μόλις στα 42 της χρόνια.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί συνέχεια της οικογενειακής προσφοράς στον «Άγιο Σάββα» καθώς η Ελένη Αγγελοπούλου είχε δωρίσει πριν σαράντα χρόνια το πρώτο μηχάνημα ακτινοθεραπείας, ενώ το 2000 είχε δωρίσει ακόμα ένα γραμμικό επιταχυντή.

"Σήμερα θα έπρεπε να είναι εδώ η σύζυγος μου, η πολυαγαπημένη μας Ιωάννα, που είχε ζητήσει να προσφερθεί αυτό το μηχάνημα, όταν εκείνη έδινε τη δική της μάχη με τη νόσο σε νοσοκομείο της Βοστώνης. Γιατί η Ιωάννα ήθελε όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην καλύτερη θεραπεία. Και παρακολούθησε προσωπικά την πορεία της υλοποίησης αυτής της δωρεάς, όσο μπορούσε. Έτσι ήταν η Ιωάννα, αντιμετώπιζε τις δυσκολίες με δύναμη, αισιοδοξία, θέληση για τη ζωή. Αυτή ήταν η Ιωάννα μας, ακούραστη, επίμονη, αγωνίστρια, η Ιωάννα της καρδιάς και της ψυχής μας", δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

AGGELOPOULOS

Από την πλευρά του ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, Χαράλαμπος Ζαμπάνης σχολίασε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει ιδιαίτερη αξία καθώς το νοσοκομείο είχε παλιά μηχανήματα. «Τώρα λέμε στους ασθενείς μας ότι δεν είστε παιδιά κατώτερου θεού», κατέληξε.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ευχαρίστησε την οικογένεια Αγγελόπουλου για την προσφορά χαρακτηρίζοντάς την μεγάλη ανακούφιση για τους καρκινοπαθείς καθώς μειώνει το χρόνου αναμονής για την ακτινοθεραπεία. «Η πατρίδα μας πλήττεται από την ασσυμετρία αναγκών και διαθέσιμων πόρων. Δωρεές όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα μας δείχνουν έναν δρόμο για το πως το δημόσιο σύστημα Υγείας μπορεί να είναι όρθιο λειτουργικό, και να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη» είπε ο υπουργός Υγείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου, εκπρόσωπος της Βουλής και της αστυνομίας, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ