Νέα έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη ξεκινά η Εισαγγελία Εφετών
Νέα έρευνα για τα αίτια του θανάτου του πρώην στελέχους εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Κώστα Τσαλικίδη ξεκινά η Εισαγγελία Εφετών, μετά τη δικαίωση των συγγενών του από το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ).
Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αναλαμβάνει την έρευνα για τα αίτια θανάτου του Κ. Τσαλικίδη τον Μάρτιο του 2005.
Ο Κώστας Τσαλικίδης άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία Vodafone.

Το σπίτι του Κ. Τσαλικίδη / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η έρευνα που ξεκινά, είναι η τρίτη που διεξάγεται από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση.
Προηγήθηκαν μια εισαγγελική και μια κυρία έρευνα οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο, δεχόμενες ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε και πως ο θάνατός του δεν είχε σχέση με το σκάνδαλο.
Το ΕΔΔΑ δικαίωσε πρόσφατα τους συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους, γιατί προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.
Μία από τις πιο σημαντικές θάλασσες στη Γη δεν αγγίζει ποτέ στεριά, γιατί δεν έχει ακτές
11:39
Ανελέητο σφυροκόπημα στο Λίβανο: 12 νεκροί από τα σφοδρά χτυπήματα του IDF - «Χτυπήσαμε τον υπουργό Πληροφοριών του Ιράν» λέει το Ισραήλ
11:34
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι οκτώ κατηγορούμενοι για την επίθεση εναντίον δημοσιογράφων στην Τούμπα
11:29
Η Τουρκία ανακοίνωσε την ανάπτυξη από το ΝΑΤΟ νέου συστήματος Patriot στο Ιντσιρλίκ
11:19