Νέα έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη ξεκινά η Εισαγγελία Εφετών
Νέα έρευνα για τα αίτια του θανάτου του πρώην στελέχους εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Κώστα Τσαλικίδη ξεκινά η Εισαγγελία Εφετών, μετά τη δικαίωση των συγγενών του από το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ).
Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αναλαμβάνει την έρευνα για τα αίτια θανάτου του Κ. Τσαλικίδη τον Μάρτιο του 2005.
Ο Κώστας Τσαλικίδης άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία Vodafone.

Το σπίτι του Κ. Τσαλικίδη / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η έρευνα που ξεκινά, είναι η τρίτη που διεξάγεται από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση.
Προηγήθηκαν μια εισαγγελική και μια κυρία έρευνα οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο, δεχόμενες ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε και πως ο θάνατός του δεν είχε σχέση με το σκάνδαλο.
Το ΕΔΔΑ δικαίωσε πρόσφατα τους συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους, γιατί προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.
Βενεζουέλα: Δάκρυα και χειροκροτήματα για το νεογέννητο που διασώθηκε μετά από 32 ώρες
18:14
Σέρρες: Ενώπιον ανακριτή ο 16χρονος για τη δολοφονία του 17χρονου - Το χρονικό της τραγωδίας και το παραβατικό παρελθόν του δράστη
18:03
Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Σπαθάρι Ευβοίας
17:52
Φρουροί της Επανάστασης: Πλήγματα σε αμερικανικούς στόχους σε αντίποινα για τις επιθέσεις στο Ορμούζ
17:44