Τέλη Κυκλοφορίας: Η ΑΑΔΕ διαγράφει πρόστιμα - Ποιους αφορά
Με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαγράφονται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για τα έτη 2013-2015 καθώς τα ειδοποιητήρια που είχαν λάβει ήταν μηδενικά.
Με την απόφαση αναγνωρίζεται πως η μη πληρωμή δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των φορολογουμένων αυτών.
«Η Α.Α.Δ.Ε. λαμβάνοντας υπόψη ότι στις ανωτέρω περιπτώσεις η μη καταβολή τελών κυκλοφορίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των φορολογουμένων, αποφάσισε:
Να διαγραφούν τα επιβληθέντα πρόστιμα και τυχόν καταβληθέντα ποσά να επιστραφούν κατόπιν υποβολής σχετικών αιτήσεων των φορολογουμένων, αλλά και να:
Επιστραφούν τυχόν καταβληθέντα ποσά προστίμων. Για την επιστροφή των ποσών απαιτείται η διαπίστωση περί του αχρεώστητου με σχετική πράξη της βεβαιούσας αρχής, ήτοι με σχετικό Πρακτικό ή Απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία (π.δ. 16/1989), από την οποία να προκύπτει ο εκ των υστέρων λόγος του αχρεώστητου, με την οποία να αποφασίζεται η διαγραφή του επίμαχου ποσού και η επιστροφή του», αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην εφορία τους για να δουν τα πρόστιμα να διαγράφονται.
Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο 72χρονος για την δολοφονία του γιου του με σκεπάρνι
13:30
«New Start»: Ρωσία και ΗΠΑ έτοιμες να διαπραγματευτούν, λέει το Κρεμλίνο
13:22
Μετωπική Κικίλια - Αντιπολίτευσης για Χίο:«Δεν προδικάζω τη δικαστική έρευνα» - «Το λιμενικό πέρασε από πάνω τους»
13:21
Ισπανία - Πορτογαλία: «Προ των πυλών» νέο κύμα κακοκαιρίας μετά την καταιγίδα Λεονάρντο (pics&vid)
13:14