ΕΛΛΑΔΑ

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 14 Δεκεμβρίου

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 14 Δεκεμβρίου
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος θα προχωρήσει η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Μετά από ευρεία Σύσκεψη με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, καθώς και εκπροσώπων Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπόρων και Επιστημονικών φορέων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, καθορίστηκε η περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας, αλλά και ο συντονισμός του αγώνα «στο πλαίσιο μιας κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική των μνημονίων», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «μια αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στον νέο προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας αποφάσισε:

1) την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για τις 14 Δεκεμβρίου με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

2) την πραγματοποίηση Πανεθνικής Δράσης σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας το αμέσως προσεχές διάστημα.

«Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ