ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη Καλλιδρομίου: Σκληρός δίσκος και 2 usb στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ

Κατάληψη Καλλιδρομίου: Σκληρός δίσκος και 2 usb στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή καθώς επίσης και δυο usb που βρέθηκαν στο κτίριο της κατάληψης gare στα Εξάρχεια, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των αστυνομικών μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ για να δοθεί το κτίριο στον ιδιοκτήτη του. 

Ανάμεσα όμως στις εμπρηστικές μολότοφ, τα κοντάρια, τα σφυριά και τα μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, οι Αρχές εντόπισαν χάρτες της Αθήνας, κινητά τηλέφωνα ακόμα και συσκευές ενδοεπικοινωνίας.

Επίσης εντόπισαν ένα βιβλιαράκι με εικονίδια για οδηγίες και τίτλο "σαμποτάζ στα συστήματά ελέγχου". Δίπλα υπήρχαν και αυτοκόλλητες ταινίες στις οποίες έγραφαν "καλικάντζαροι των λεωφορείων".

Το κτίριο ήταν υπό κατάληψη από το 2016 και είχε μετατραπεί από τους καταληψίες αντιεξουσιαστές σε ορμητήριο μπαχαλάκηδων, ενώ αρκετές φορές οι καταληψίες είχαν έρθει σε αντιπαράθεση που έφτανε μέχρι και τις συμπλοκές, με άλλες ομάδες των Εξαρχείων.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ζήτησε να γίνει η επέμβαση της ΕΛΑΣ ώστε να κάνει δωρεά το τριώροφο κτίριο σε σύλλογο που θα το μετατρέψει σε ένα χώρο δραστηριότητας παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Η επιχείρηση "ανακατάληψης" έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα και αθόρυβα από δυνάμεις της αστυνομίας που δέχτηκαν όμως επίθεση με πέτρες από έναν από τους τέσσερις καταληψίες που ήταν εκείνη την ώρα στην ταράτσα του κτιρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπόλοιποι τρεις νεαροί καταληψίες προσπαθούσαν να πετάξουν στις διπλανές ταράτσες τις εμπρηστικές μολότοφ, ώστε όταν θα έμπαιναν στο χώρο οι αστυνομικοί να μην τις έβρισκαν και έτσι να απέφευγαν τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κάτι το οποίο όμως δεν γλίτωσαν καθώς στον δεύτερο όροφο πρόλαβαν να εντοπίσουν μπιτόνια και εύφλεκτο υγρό και κροτίδες μαζί με μεταλλικά σφαιρίδια.

Από τους τέσσερις συλληφθέντες οι δυο ήταν Έλληνες και οι δυο Γερμανοί.

Μάλιστα αρχικά οι αλλοδαποί ισχυρίστηκαν ότι ήταν Ουκρανοί μέχρι τη στιγμή που βρέθηκαν οι ταυτότητες τους μέσα στο κτίριο.

Οι δυο Έλληνες είναι γνωστοί στις Αρχές, καθώς ο πρώτος είχε συλληφθεί την ώρα που ήταν σε καφετέρια με καταζητούμενους τότε για συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό αλλά και στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ενώ ο δεύτερος έχει απασχολήσει τις Αρχές για ρίψη μολότοφ, ενώ συχνά εμφανίζεται στα δικαστήρια για συμπαράσταση σε συλληφθέντες μπαχαλάκηδες και τρομοκράτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ