ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΔΣΑ: Στον δεύτερο γύρο τα φαβορί, μεγάλη η αποχή

Εκλογές ΔΣΑ: Στον δεύτερο γύρο τα φαβορί, μεγάλη η αποχή
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Στον επόμενο γύρο πέρασαν ο Δημήτρης Βερβεσός και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, ενώ η αποχή ήταν για ακόμη μία φορά μεγάλη.

Από τους 12 διεκδικητές της θέσης ο Δημήτρης Βερβεσός και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος ήταν οι μόνοι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσοστό άνω του 10%. Συγκεκριμένα, στο 96% των τελικών αποτελεσμάτων, ο πρώτος έλαβε 2.676 ψήφους, με ποσοστό 25,70%, ενώ ο δεύτερος έλαβε 17,62% και 1.835 ψήφους.

Ο Δημήτρης Βερβεσός, που κατεβαίνει ως μεμονωμένος υποψήφιος, έχει 20αετη εμπειρία και έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση και στο παρελθόν, χωρίς να την κατακτήσει. «Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά, μακριά από κομματικές επιλογές και διαχωριστικές γραμμές. Τα προβλήματα μας δεν έχουν χρώμα. Η λύση τους απαιτεί γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο κ. Βερβεσός στο μήνυμά του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στις κάλπες οι δικηγόροι Κυριακή και Δευτέρα

Ο 37χρονος Δημήτρης Αναστοσόπουλος, που έχει λάβει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, έχει στο παρελθόν διατελέσει σύμβουλος στο ΔΣΑ και είναι μεταξύ άλλων συνιδρυτής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών «e-Θέμις» (www.ethemis.gr).

Ο ίδιος με την σειρά του τόνισε πως «οι σημερινές αρχαιρεσίες του ΔΣΑ στέλνουν ένα μήνυμα. Ευχαριστώ θερμά κάθε ένα από τους χιλιάδες δικηγόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης τους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο αγώνα. Καλώ όλους τους συναδέλφους σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να πούμε οριστικά «ναι» στην ανανέωση. Για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας κρατούν στο παρελθόν. Για να κάνουμε ξανά όλοι μαζί τον ΔΣΑ πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας».

Η αποχή στην ψηφοφορία κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα 20.990 μέλη του ψήφισαν11.633 δικηγόροι (ποσοστό 55,42%), εκ των οποίων μόλις 3.574 την Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ