ΕΛΛΑΔΑ

Άκαρπες οι συναντήσεις εκπροσώπων ΟΛΜΕ και φοιτητών

Άκαρπες οι συναντήσεις εκπροσώπων ΟΛΜΕ και φοιτητών
Φωτογραφία αρχείου - EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Χωρίς κάποιο αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις στο υπουργείο Παιδείας, για θέματα των διαπολιτισμικών σχολείων και της συγχώνευσης των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία των σπουδαστών των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο, συναντήθηκαν αρχικά με συμβούλους του υπουργού και στη συνέχεια με τον γγ του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Όπως ανέφεραν οι σπουδαστές, δεν έλαβαν κάποια συγκεκριμένη απάντηση στους προβληματισμούς τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τους σπουδαστές, ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι σε δέκα ημέρες θα είναι γνωστό το σχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.

Υπενθυμίζεται ότι οι σπουδαστές διαμαρτύρονται ενάντια στην επικείμενη συγχώνευση τμημάτων για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ζητούν μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και επαρκέστατη χρηματοδότησης.

Εξάλλου, νωρίτερα, το κατώφλι του υπουργείου πέρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, με εκπαιδευτικούς των διαπολιτισμικών σχολείων, διεκδικώντας αύξηση χρηματοδότησης ώστε να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες υποδομές για την ομαλή λειτουργία των σχολείων αυτών, ειδικά τώρα με την ένταξη προσφυγικά οδών στην εκπαίδευση. Ωστόσο, ούτε από αυτή τη συνάντηση βγήκε κάποιο αποτέλεσμα, αφού η συζήτηση επί των θεμάτων παραπέμφθηκε σε νέα συνάντηση των δυο πλευρών.

Επεισόδια στη διαμαρτυρία των φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ