ΕΛΛΑΔΑ

Βάρκιζα: Τι αποκαλύπτουν οι χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα με την κοκαΐνη

Βάρκιζα: Τι αποκαλύπτουν οι χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα με την κοκαΐνη
EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Την ποσότητα μαμούθ, 381 κιλών κοκαΐνης, είχαν φέρει στην Ελλάδα οι έμποροι ναρκωτικών που είχαν έδρα το διαμέρισμα στη Βάρκιζα. Μάλιστα, μέσα σε μόλις 20 ημέρες, οι δύο Σέρβοι του καρτέλ ναρκωτικών είχαν διοχετεύσει στην αγορά περίπου 245 κιλά κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν μέσα στο διαμέρισμα, ιδιόχειρη σημείωση στην οποία αναγράφεται ότι την 9/11/2017 έφτασαν στην Ελλάδα 381 συσκευασίες (εννοώντας του κιλού) με τα ναρκωτικά.

Από την τεράστια αυτή ποσότητα, μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν περίπου 136 κιλά, η αξία των οποίων φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή μεταπώλησης ήταν 40.000 ευρώ το κιλό.

Πάντως, η έρευνα των αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών επικεντρώνεται τώρα στον μυστηριώδη "Ivan", βασικό συνεργάτη του 35 χρόνου Σέρβου ο οποίος έχει συλληφθεί.

Αποκλειστικό:Tα ταξιδιωτικά έγγραφα του μεγαλεμπόρου της κοκαΐνης-Τι ανέφεραν οι σημειώσεις

Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 35 ετών, ψηλό, γεροδεμένο, ο οποίος οδηγούσε στα νότια προάστια δυο πολυτελή αυτοκίνητα, μία Porsche και μία Mercedes, ενώ είχε εμφανιστεί στον μεσίτη για να νοικιάσει το διαμέρισμα της Βάρκιζας, ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελβετία. Μάλιστα, έδωσε, χωρίς δεύτερη συζήτηση, 4.500 χιλιάδες ευρώ προκαταβάλλοντας ενοίκια τριών μηνών.

Ο "Ivan" που φαίνεται να είναι βασικό μέλος του καρτέλ της κοκαΐνης, φαίνεται να είχε και το γενικό πρόσταγμα στις πωλήσεις της κοκαΐνης στους μεγαλέμπορους ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Οι 31 ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, αποτελούν την απόδειξη ότι η κοκαϊνη προοριζόταν για την ελληνική αγορά καθώς στα σημειώματα υπάρχουν οι ποσότητες και τα χρήματα που θα έπαιρναν από κάθε έμπορο ναρκωτικών.

Πάνω σε κάθε σακουλάκι κοκαΐνης, υπήρχαν διάφορα λογότυπα, είτε από εταιρία αθλητικών ειδών, είτε από εταιρία μοτοσικλετών, είτε ένα λατινικό ερωτηματικό.

Με αυτό τον τρόπο, οι ναρκέμποροι διαχώριζαν την κοκαΐνη με βάση από ποια χώρα είχε έρθει αλλά και το που προοριζόταν.

Στην Ελλάδα αποκλειστικά για να «σπρώξει» τα 135 κιλά κοκαΐνης ο Σέρβος

Από το διαβατήριο του συλληφθέντα προκύπτει πάντως ότι είχε κάνει πολλά ταξίδια στο Εκουαδόρ το Περού και τη Βραζιλία.

Το πιο αποκαλυπτικό πάντως στην υπόθεση είναι το ειδικό κρυπτογραφημένο λογισμικό που χρησιμοποιούσαν οι ναρκέμποροι για συνομιλούν μεταξύ τους χωρίς να μπορούν οι Αρχές να καταγράψουν τις συνεννοήσεις τους. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται αυτός ο τρόπος επικοινωνίας που γινόταν αποκλειστικά μέσω mail και στο διαδίκτυο, με συγκεκριμένα κινητά που μπορούν να υποστηρίξουν το λογισμικό.

Έτσι 10 μεγαλέμποροι μιλούσαν ταυτόχρονα από διάφορα κράτη της Ευρώπης χωρίς ποτέ να έχουν συναντηθεί!

Στους αστυνομικούς, ο Σέρβος μεγαλέμπορος κράτησε κλειστό το στόμα του και δεν αποκάλυψε το παραμικρό για το καρτέλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ