ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά της απόφασης του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ (pics&vid)

Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά της απόφασης του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ (pics&vid)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, διαμαρτυρόμενοι για τις αμερικανικές πρακτικές σε βάρος των Παλαιστινίων και καταδικάζοντας την πράξη αναγνώρισης από τον Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν Παλαιστίνιοι, μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα υπέρ των αιτημάτων τους.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία επί των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θυροκόλλησαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην είσοδο, όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα voria.gr.

download
download 3

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αμερικανικό Προξενείο επί της Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

download 2

«Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες, τις φυλακές, το τείχος, τους εποικισμούς, όλα αυτά που συνθέτουν το απάνθρωπο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού σε βάρος ενός ηρωικού λαού που μάχεται για τη δική του πατρίδα, ενάντια στην κατοχή εβδομήντα ολόκληρων χρόνων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

download 1

Οι Παλαιστίνιοι φώναζαν συνθήματα στα Παλαιστινιακά, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνουν: «Με ψυχή και με αίμα δίνουμε για την πατρίδα, εκατομμύρια μάρτυρες πηγαίνουμε για την Ιερουσαλήμ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ