ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο ιστορικός Σπύρος Ασδραχάς

Πέθανε ο ιστορικός Σπύρος Ασδραχάς
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο ιστορικός Σπύρος Ασδραχάς.  

O Σπύρος Ασδραχάς γεννήθηκε το 1933 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονίας. Το 1960 πήρε το πτυχίο του από το Ιστορικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και την περίοδο 1965–1967 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), σύμφωνα με στοιχεία από τη Wikipedia.

Το 1972 πήρε το Doctorat de 3e Cycle (EPHE, VI Section - Paris 7) στην οικονομική και κοινωνική ιστορία, και το 1976 το Eleve diplome τής EPHE, IVe Section.

Διετέλεσε συνδιευθυντής του περιοδικού Τα Ιστορικά από το 1983 έως το 2005, αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου από το 1985 έως το 1990 και πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) από το 2004 μέχρι σήμερα.

Η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λευκάδα και θα είναι πολιτική, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συλλυπητήρια του Αλέξη Τσίπρα

«Ο Σπύρος Ασδραχάς, ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της εποχής μας, ανανεωτής της ελληνικής ιστοριογραφίας, σπουδαίος δάσκαλος και αγωνιστής έφυγε απόψε, αφήνοντας μας φτωχότερους. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» έγραψε ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ