Σκάνδαλο ΟΣΕ: Οι κωδικοί της συμμορίας
Επτά εκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν οι Αρχές ότι είναι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από το κύκλωμα που δρούσε με επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έδιναν χωρίς διαγωνισμό σε Ρομά την πώληση σκραπ.
Συνολικά, συνελήφθησαν 19 άτομα από τα οποία τα εννέα είναι υπάλληλοι του ΟΣΕ, που έπαιρναν μίζα από 40 έως 100 χιλιάδες ευρώ για να δίνουν χωρίς διαγωνισμό στους Ρομά την εκποίηση των υλικών.
Η συμμορία έστηνε διαγωνισμούς και δρούσε από το 2015, ενώ χρησιμοποιούσε και κωδικούς για να μην γίνουν ποτέ αντιληπτοί από την ΕΛΑΣ.
Χαρακτηριστικά, «παιχνίδι» ήταν η συμφωνία για να μη γίνει η ζύγιση των υλικών, «πέντε γεμιστήρες» ήταν 5.000 ευρώ η μίζα, «μαύρο-άσπρο» ήταν χωρίς ζύγισμα, «σαλάμι-φιστίκι» ήταν τα μετρητά και «μοιράδιο» ήταν τα χρήματα που έπρεπε να δώσουν σε επιχειρηματία για να κάνει πίσω στο διαγωνισμό.
Ο «ΧΑΡΤΗΣ» ΜΕ ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΠΛΟΚΑ: Αγρότες: Σε τροχιά αποκλιμάκωσης αλλά με παρατεταγμένα τα τρακτέρ - «Έρχεται» ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
09:37
Εκρηκτική κατάσταση στο Ιράν από τις διαδηλώσεις: Για «πράκτορες ΗΠΑ - Ισράηλ» κάνει λόγο η Τεχεράνη (vid)
09:29
Απολογείται σήμερα ο 16χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου στις Σέρρες
09:19
Ταξί: Έρχονται επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την Τρίτη - «Κάθε μέρα θα έχουμε διαδηλώσεις στην Καβάλας»
09:15