Τραυματίστηκε θανάσιμα η σπάνια αφρικανική νερόκοτα στη Θεσσαλονίκη
Μία αφρικανική νερόκοτα (Porphyrio alleni) εντοπίστηκε τραυματισμένη, χθες, στο Κολχικό Θεσσαλονίκης, από κάτοικο της περιοχής. Το πουλί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δράση για την Άγρια Ζωή» βρέθηκε τραυματισμένο και ύστερα από κάποιες ώρες υπέκυψε στα τραύματά του.
Το πτηνό βρέθηκε τραυματισμένο στο ποτάμι που διασχίζει το χωριό και κατά πάσα πιθανότητα χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης των λιμνών Κορώνειας Βόλβης, ο οποίος παρέλαβε το πουλί, που έφερε κλειστό κάταγμα δεξιού ταρσομεταταρσίου κοντά στον ταρσό, κλειστό κάταγμα 3ου δακτύλου αριστερού ποδιού και υποδόριο εμφύσημα στην κοιλιακή χώρα και στην περιοχή των μηρών, από ρήξη αεροφόρων σάκων.
Μεταφέρθηκε στη «Δράση για την άγρια ζωή» για περίθαλψη, ωστόσο δεν τα κατάφερε παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να κρατηθεί στη ζωή.
Η αφρικάνικη νερόκοτα είναι τυχαία εμφανιζόμενος, σπάνιος επισκέπτης της ηπείρου μας, από την υποσαχάρια Αφρική, συνήθως τους χειμερινούς μήνες. Στην Ελλάδα έχει καταγραφεί στο παρελθόν μόλις σε δύο περιπτώσεις: τον Ιανουάριο του 1996, όταν ένα εξαντλημένο ενήλικο άτομο βρέθηκε στην Πάρο και τον Δεκέμβριο του 2013, όταν -πάλι- ένα ενήλικο άτομο παρατηρήθηκε και φωτογραφήθηκε κοντά στα Χανιά.
Το συγκεκριμένο πουλί που εντοπίστηκε στον Κολχικό ήταν η τρίτη καταγραφή του είδους στην Ελλάδα.
SPONSORED
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45
Επίσημη συγγνώμη της Ουκρανίας στην Ελλάδα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
23:33
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τα πυρηνικά του Ιράν - Μυστική συνάντηση με εμπειρογνώμονες
23:24