Ενάμιση εκατομμύριο για αποκατάσταση στην Λευκάδα
Στην πληγείσα από τον πρόσφατο σεισμό Λευκάδα, βρέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τις εργασίες της 3ης Τακτικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Ο κ. Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και διαπίστωσε τις ανάγκες και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους θεσμικούς παράγοντες, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δια του υπουργού Υποδομών, έχει εγκρίνει ποσό 1,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των δημoσίων υποδομών (δρόμων, σχολείων, δικτύων ύδρευσης κ.α.), ενώ οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις λήξει ο συναγερμός του ΟΑΣΠ.
Ο υπουργός υποσχέθηκε επίσης ότι θα εξασφαλίσει πιστώσεις προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών σε Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά - καθώς και ότι θα ενισχυθεί οικονομικά ο δήμος Λευκάδας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ώρες κοινής ησυχίας: Τέλος στον θόρυβο, τη μουσική και τις φωνές από τις 22:00 - Τι να προσέχετε
00:30
Με εκατοντάδες κλειστά σχολεία θα ξεκινήσει η εβδομάδα στη Γαλλία - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
23:59
Απειλές δέχεται η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης βιασμού στο πανεπιστήμιο Κορνέλ
23:49
Αδιαπέραστο το τείχος της Εθνικής: Δεν έχασε ούτε από τη Γερμανία και παραμένει στην κορυφή
23:40