ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η διάθεση κουπονιών για τις λαϊκές αγορές

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η διάθεση κουπονιών για τις λαϊκές αγορές
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεκίνησε σήμερα από την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η δωρεάν διάθεση κουπονιών για τις λαϊκές αγορές στους δικαιούχους του Νομού Θεσσαλονίκης, δηλαδή στις οικογένειες που εισέπρατταν το επίδομα απροστάτευτου τέκνου  έως την κατάργησή του, τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, το κάθε κουπόνι είναι αξίας ενός ευρώ, ενώ οικογένειες με ένα τέκνο θα λάβουν εφάπαξ κουπόνια αξίας 400 ευρώ, οικογένειες με δύο τέκνα εφάπαξ κουπόνια αξίας 500 ευρώ, οικογένειες με τρία τέκνα εφάπαξ κουπόνια αξίας 600 ευρώ και οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω εφάπαξ κουπόνια αξίας 700 ευρώ.

Οι δικαιούχοι έχουν ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικά και έχουν αρχίσει να προσέρχονται στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να παραλάβουν τα κουπόνια τους, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν πάσης φύσεως προϊόντα από τις λαϊκές αγορές του Νομού Θεσσαλονίκης, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018, με την απλή επίδοσή τους, σε συμβεβλημένους με το πρόγραμμα πωλητές λαϊκών αγορών. Οι συμβεβλημένοι με το πρόγραμμα επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί που θα δέχονται τα κουπόνια θα έχουν και την ανάλογη σήμανση στους πάγκους τους.

Σημειώνεται, ότι από το κοινωνικό πρόγραμμα δωρεάν διανομής κουπονιών θα ωφεληθούν 860 παιδιά δικαιούχων οικογενειών που υπέβαλλαν αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ