Καλάβρυτα: Απεγκλωβίστηκαν οι επιβάτες λεωφορείου και ΙΧ που ακινητοποιήθηκαν από τον χιονιά
Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, το λεωφορείο, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή της Πούντας Καλαβρύτων.
Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι λόγω της χιονόπτωσης στο δρόμο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, μέσω του Μεγάλου Σπηλαίου, ακινητοποιούνται για λίγη ώρα αυτοκίνητα, μέχρι να φθάσει το εκχιονιστικό μηχάνημα, να καθαρίσει το οδόστρωμα και να το ακολουθήσουν με ασφάλεια μέχρι τον προορισμό τους.
Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, ο Νίκος Γυφτάκης δήλωσε, ότι επικρατεί πυκνή χιονόπτωση και τα μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι από Πούντα προς Καλάβρυτα και από Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα.
Επίσης ανέφερε, ότι «όλο το προσωπικό είναι επί ποδός, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, πέρα από την όποια, ενδεχομένως, καθυστέρηση που σημειώνεται και η οποία είναι δικαιολογημένη».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, απαγορεύθηκε μέχρι τις 10:00 αύριο το πρωί, η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων, με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων και στις δύο κατευθύνσεις της επαρχιακής οδού Διακοπτού-Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ η κίνηση των επιβατηγών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Μίτσκοσκι: Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό απέναντι στη Βουλγαρία
23:19
Με drones που χρησιμοποιεί η Ρωσία κατά της Ουκρανίας χτυπά η Χεζμπολάχ το Ισραήλ
23:09
Η Τεχεράνη και το Ομάν συντάσσουν πρωτόκολλο για τη ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ
23:00
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας για τους ημιτελικούς
22:56