ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα του Ε- 65 από την Ξυνιάδα έως και τα Τρίκαλα

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα του Ε- 65 από την Ξυνιάδα έως και τα Τρίκαλα
Eurokinissi-ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

«Παραδίδουμε σήμερα στους πολίτες το κεντρικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Δεν κάνουμε εγκαίνια, γιατί θεωρούμε ότι το όλο έργο δεν παραδίδεται, αλλά ολοκληρώνεται η σύμβαση που υπάρχει. Θα παραδοθεί από τον πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα στο σύνολό του. Και όταν λέμε στο σύνολό του, εννοούμε όταν κατασκευαστεί το πρώτο κομμάτι από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα και το βόρειο τμήμα του έργου από το Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή από τα Τρίκαλα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο της παράδοσης στην κυκλοφορία του οδικού τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65 που εκτείνεται από τη Ξυνιάδα έως και τα Τρίκαλα.

Πιο συγκεκριμένα, παραδόθηκαν 79 χιλιόμετρα, σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου. Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα σε συνδυασμό με το νέο συνδετήριο κλάδο μήκους 10 χλμ. με τον υφιστάμενο άξονα Λαμίας - Τρικάλων, έρχονται να δώσουν μια νέα μορφή στο ταξίδι από Αθήνα προς Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα και προς όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής και Κεντρικής Θεσσαλίας.

Βασική βελτίωση για όλους τους οδηγούς, είναι ότι πλέον, παρακάμπτονται οι γνωστές για την επικινδυνότητά τους στροφές στο Δομοκό, ενώ η διάρκεια του ταξιδιού προς Τρίκαλα και Καρδίτσα, μειώνεται περισσότερο από 30 λεπτά.

Ο υπουργός Υποδομών δεν παρέλειψε να απευθύνει παράλληλα και τα συγχαρητήριά του σε όλους τους συντελεστές του έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ