ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο Εφετείο: Τι έδειξε η βαλλιστική στον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο

Επίθεση στο Εφετείο: Τι έδειξε η βαλλιστική στον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο
(ΕUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στον κάλυκα του καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην χθεσινή επίθεση στο Εφετείο.

Σύμφωνα με αυτή, το συγκεκριμένο καλάσνικοφ δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια. Πρόκειται για ένα όπλο το οποίο είναι «καθαρό», γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές, καθώς δείχνει ότι η τρομοκρατική οργάνωση που σχεδίασε και πραγματοποίησε το χτύπημα στο Εφετείο διαθέτει καινούργιο και ισχυρό οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ωρολογιακός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι ίδιας συνδεσμολογίας με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας.

Το αυτοκίνητο των τρομοκρατών βρέθηκε καμμένο στα Εξάρχεια, ενώ η αστυνομία πιστοποίησε ότι το όχημα είχε κλαπεί το 2015. Όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες το περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Τι είπε ο αστυνομικός που είδε τους τρομοκράτες

"Είδα δυο άντρες να κρατούν ένα σακίδιο πλάτης και να έχουν ανέβει τη σκάλα που οδηγεί στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του Εφετείου. Ήμουν μέσα στο κτίριο και τους είδα από τη τζαμαρία".

"Βγήκα έξω και τους φώναξα "τι θέλετε εδώ;;". Τότε ο ένας από τους δυο άφησε στην κολώνα το σακίδιο και έτρεξαν να φύγουν. Κατέβηκαν τη σκάλα και στην οδό Λουκάρεως ήταν σταθμευμένο ένα νομίζω χρυσάφι αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν και εξαφανίστηκαν....". "Άκουσα κάτι σαν πυροβολισμό. Δεν αποκλείω να πυροβόλησαν για να μην τους ακολουθήσω"

Έτσι περιέγραψε στα στελέχη της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός φρουρός του εφετείου Αθηνών τηστιγμή που οι τρομοκράτες έφτασαν μέχρι την είσοδο των δικαστηρίων και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Την ίδια ώρα, άγνωστος τηλεφωνούσε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα " λέγοντας ότι σε 40 λεπτά θα σκάσει βόμβα.

Ο χώρος αποκλείστηκε και πέντε λεπτά νωρίτερα από το χρονικό όριο που είχαν δώσει οι τρομοκράτες, σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι αρκετά μεγάλες, καθώς έχουν σπάσει τα τζάμια σχεδόν μέχρι το δεύτερο όροφο του Εφετείου, καθώς επίσης και στις απέναντι πολυκατοικίες.

Αναστολή στις εργασίες του Εφετείου έως τις 5 Ιανουαρίου

Η πρόσοψη των δικαστηρίων έχει σχεδόν καταστραφεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ