ΕΛΛΑΔΑ

Ενοχή για την υπόθεση Ερμής 2, αποφάσισε το Εφετείο

Ενοχή για την υπόθεση Ερμής 2, αποφάσισε το Εφετείο
Ο Γιάννης Σμπώκος προσέρχεται στη δίκη για τα εξοπλιστικά Eurokinissi/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον άλλοτε επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκο και καθείρξεις 25 ετών στον Αντώνη Κάντα και 20 στον Νίκο Λεονταρίτη,επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού "ΕΡΜΗΣ 2", επί θητείας στο υπουργείο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

 

Η υπόθεση αφορούσε αποδοχή μιζών για τα συστήματα τηλεπικοινωνιών του Στρατού επί υπουργίας Άκη Τζοχατζόπουλου. Οι Γιάννης Σμπώκος, διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών και ο Νίκος Λεονταρίτης, στέλεχος της διεύθυνσης εξοπλισμών κρίθηκαν ένοχοι για άμεση συνεργία σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου ενώ ο κ. Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ