ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη για την Πρωτοχρονιά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Στη Θεσσαλονίκη για την Πρωτοχρονιά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/GEORGI LICOVSKI

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να περάσει εδώ με την οικογένειά του την Πρωτοχρονιά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρέθεσε απόψε δείπνο στον κ. Ζάεφ σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης, παρουσία της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψούς Γούλα και του αντιδημάρχου Τουρισμού, Σπύρου Πέγκα, σύμφωνα με το thestival.gr.

Προσερχόμενος στον χώρο, ο κ. Μπουτάρης, δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στα Σκόπια, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων είδαμε και τον πρωθυπουργό της FYROM, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη. Τότε τον κάλεσα στην πόλη για να περάσει εδώ την Πρωτοχρονιά, σε καθαρό προσωπικό επίπεδο».

c129656729a8e376b60f8dd205570d40 XL

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι στη συζήτηση που θα έχει με τον κ. Ζάεφ δεν πρόκειται να θίξουν πολιτικά ζητήματα «ούτε και το θέμα του ονόματος».

Από την πλευρά του, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι η επίσκεψή του είναι ιδιωτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ