ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 20.000 άτομα υποδέχθηκαν το νέο έτος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πάνω από 20.000 άτομα υποδέχθηκαν το νέο έτος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα από 20.000 άτομα υποδέχθηκαν το 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκατοντάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού, το φωταγωγημένο Πάρκο και το γεμάτο παγοδρόμιο, που έχει στηθεί πάνω στο Κανάλι.

Με τη νέα χρονιά ξεκίνησε και ο πρώτος αγώνας δρόμου για το 2018, το SNF RUN: 2018 FIRST RUN, 4 χιλιομέτρων, όπου συμμετείχαν πάνω από 1.300 άτομα όλων των ηλικιών.

Ο πρωτοχρονιάτικος αγώνας πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, ο διεθνούς φήμης μουσικός παραγωγός του BBC, Gilles Peterson έδωσε το σήμα για να αρχίσει το πάρτι στην Αγορά, ενώ το παγοδρόμιο, παρέμεινε ανοιχτό μέχρι τα ξημερώματα, προσφέροντας μία ιδιαίτερη εμπειρία για τις πρώτες ώρες του χρόνου.

Στον πρωτοχρονιάτικο χαιρετισμό του, ο Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΙΣΝ, υπογράμμισε πως το ΙΣΝ εξακολουθεί να στηρίζει με δωρεές 10 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, για πέντε χρόνια, το ΚΠΙΣΝ και τις εκδηλώσεις του που προσφέρονται δωρεάν σε όλους.

Τόνισε ακόμη, πως ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Νίκος Μανωλόπουλος, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συνεργάτες του:

Επιβεβαιώνει πλήρως τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή και κόντρα στην αντίληψη η οποία επικρατούσε ότι παράδοση στο Δημόσιο σημαίνει εγκατάλειψη και μιζέρια, υποστήριζε ότι εμείς οι Έλληνες, και ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας, εφόσον έχουμε τη θέληση, εφόσον έχουμε το μεράκι και τον επαγγελματισμό που απαιτείται, είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε και το πιο πολύπλοκο πράγμα όπως είναι το ΚΠΙΣΝ.

Στο χαιρετισμό του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ Νίκος Μανωλόπουλος, τόνισε πως η διοίκηση του ΚΠΙΣΝ υπηρετεί το όραμα ενός δημόσιου Κέντρου Πολιτισμού. Είπε ακόμη ότι οφείλεται βαθιά ευγνωμοσύνη στο ΙΣΝ, το διοικητικό του συμβούλιο και ιδιαίτερα στον πρόεδρό του Ανδρέα Δρακόπουλο, για την μεγάλη προσφορά του στην ελληνική Πολιτεία και τη συνεχή του στήριξη προς το ΚΠΙΣΝ.

«Θέλουμε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, να χαράζει έναν ορίζοντα αισιοδοξίας και ελπίδας για το τι μπορούμε να πετύχουμε με τη σωστή συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», υπογράμμισε.

Ευχαρίστησε τέλος, τα 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ «για την αγάπη με την οποία το αγκάλιασαν, αλλά και για το σεβασμό και τη φροντίδα τους για να παραμείνει το Κέντρο αψεγάδιαστο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ