Κινητοποίηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κοντά στα Ίμια
Σε συναγερμό τέθηκε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό γύρω από τα Ίμια, λόγω της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κάλυμνο για τον εορτασμό των Θεοφανίων.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, ένα καταδρομικό και τρία σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια.
Η ίδια πηγή σημειώνει επίσης ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τα τουρκικά σκάφη του λιμενικού να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
«Προς την τουρκική ακτοφυλακή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρακαλώ εγκαταλείψατε τα χωρικά μας ύδατα», προειδοποίησε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.
Και το τουρκικό λιμενικό φέρεται να απάντησε «Εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα», ωστόσο λίγο μετά αποσύρθηκε στα τουρκικά ύδατα.
«Ενεργή Μάχη»: Ενίσχυση έως 3.000 ευρώ στους εθελοντές πυροσβέστες - Αυξάνεται το όριο ηλικίας
19:50
«Όχι» από τη Γερουσία σε νέες επιθέσεις από τον Τραμπ στη Βενεζουέλα
19:42
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ: Αγρότες: Ανοίγουν σταδιακά τους δρόμους και προσέρχονται στο ραντεβού της Τρίτης με τον Μητσοτάκη
19:36
Θήβα: Άνοιξε ο δρόμος μετά την ένταση στο αγροτικό μπλόκο (vid)
19:27