Κινητοποίηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κοντά στα Ίμια
Σε συναγερμό τέθηκε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό γύρω από τα Ίμια, λόγω της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κάλυμνο για τον εορτασμό των Θεοφανίων.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, ένα καταδρομικό και τρία σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια.
Η ίδια πηγή σημειώνει επίσης ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τα τουρκικά σκάφη του λιμενικού να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
«Προς την τουρκική ακτοφυλακή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρακαλώ εγκαταλείψατε τα χωρικά μας ύδατα», προειδοποίησε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.
Και το τουρκικό λιμενικό φέρεται να απάντησε «Εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα», ωστόσο λίγο μετά αποσύρθηκε στα τουρκικά ύδατα.
Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το Ισραήλ
22:06
Στα λευκά «ντύθηκαν» Σαουδική Αραβία και Κατάρ - Εντυπωσιακές εικόνες με χιόνια σε αμμόλοφους (vids)
21:55
Ξεκίνησε η καταβολή των αυξημένων συντάξεων Ιανουαρίου
21:43
Πολωνία: Ο Ναβρότσκι κατηγορεί τους Ουκρανούς για «αχαριστία»
21:33