ΕΛΛΑΔΑ

Χριστόδουλος Ξηρός: Γιατί έβαλα φωτιά στο κελί μου

Χριστόδουλος Ξηρός: Γιατί έβαλα φωτιά στο κελί μου
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τους λόγους για τους οποίους έβαλε φωτιά στο κελί στο οποίο κρατείται και ξεκίνησε την απεργία πείνας εξηγεί ο Χριστόδουλος Ξηρός σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρει το μέλος της 17 Νοέμβρη, στις 23-12-17 «έβαλα φωτιά στο κελί μου διαμαρτυρόμενος έμπρακτα για τη συνεχιζόμενη απάνθρωπη μεταχείριση». Ο ίδιος καταγγέλλει ότι αμέσως μετά δέχτηκε επίθεση από τον αρχιφύλακα -επισημαίνοντας ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό-, ο οποίος στη συνέχεια τον κλείδωσε «για 15 ημέρες στο ακριβώς διπλανό κελί χωρίς θέρμανση, μόνο με ένα στρώμα, μια κουβέρτα και ένα μπουκάλι νερό», με 24ωρη παρακολούθηση με αναμμένα φώτα, ενώ του απαγόρευσε –όπως λέει- κάθε επικοινωνία.

Καταγγέλλει επίσης ότι το πειθαρχείο φυλακών Διαβατών στο οποίο κρατείται τα τελευταία δύο χρόνια, δεν είναι χώρος έκτισης ποινής, αλλά τιμωρίας.

Όπως λέει, για τους λόγους αυτούς ξεκίνησε την ίδια μέρα απεργία πείνας, «με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνσή μου από τα χέρια του βασανιστή».

Στο Γ. Γεννηματάς για εξετάσεις ο Χριστόδουλος Ξηρός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ