ΕΛΛΑΔΑ

WiFi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και το Τραμ στην Αθήνα

WiFi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και το Τραμ στην Αθήνα
EUROKINISSI

Πρόσβαση στο Διαδίκτυο στους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θέλει να προσφέρει η κυβέρνηση μέσω της σχετικής δράσης που προωθούν τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και Υποδομών & Μεταφορών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. 

Πιο συγκεκριμένα, η δράση, συνολικού κόστους 900 χιλ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 -2020» και αφορά στην εγκατάσταση δικτύου WiFi σε 2.030 οχήματα (λεωφορεία, τρόλεϋ και τράμ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), προκειμένου το επιβατικό κοινό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του με τα εν λόγω μέσα μεταφοράς.

Στόχος της δράσης, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, καθώς και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο επωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση του έργου είναι ιδιαιτέρως υψηλός. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ για το 2015, η επιβατική κίνηση σε λεωφορεία και τρόλεϋ έφτασε στις 352.116.000 μετακινήσεις και ο μέσος όρος παραμονή στο όχημα ήταν 20 λεπτά. Αντίστοιχα για το τράμ η επιβατική κίνηση ανήλθε για την ίδια περίοδο στις 14.482.000 μετακινήσεις.

Σημειωτέον πως στο παρελθόν είχε ξεκινήσει μία προσπάθεια για τη λειτουργία δικτύου WiFi στο Μετρό της Αθήνας και είχε εγκατασταθεί, μάλιστα, και ο σχετικός εξοπλισμός σε 7 σταθμούς. Το δίκτυο συνεχίζει να λειτουργεί, όμως, τα πλάνα επέκτασης σε όλους τους σταθμούς δεν υλοποιήθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ