ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Παράνομη η κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Παράνομη η κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την "παράνομη" κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού, μετά τη σημερινή προσωρινή διαταγή της προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών περί αναστολής της απόφασης για το άσυλο, καταγγέλλει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Ακόμη, το συμβούλιο υπογραμμίζει ότι «δεν προβλέπεται κατά νόμο καμία διαδικασία κράτησής του» και επομένως η σύλληψή του και η κράτησή του είναι καταφανώς παράνομες και επισύρουν ακόμη και ποινική ευθύνη για όποιον τη διέταξε, καθώς και για όσους έδωσαν τη σχετική εντολή».

Επίσης, υπογραμμίζει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «δεν προβλέπεται κατά νόμο καμία διαδικασία κράτησής του» και επομένως η σύλληψή του και η κράτησή του είναι καταφανώς παράνομες και επισύρουν ακόμη και ποινική ευθύνη για όποιον τη διέταξε, καθώς και για όσους έδωσαν τη σχετική εντολή».

Στο Α.Τ. του Ολυμπιακού Xωριού μεταφέρεται ο Τούρκος αξιωματικός

Ακόμη αναφέρει, ότι «με βάση την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 46 παρ. 1 του ν. 4375/2016), αιτών άσυλο, στον οποίο μάλιστα έχει χορηγηθεί το σχετικό δελτίο, ενόσω δεν τελεί σε διοικητική κράτηση (είναι δηλαδή ελεύθερος, όπως ο ανωτέρω στρατιωτικός), δεν μπορεί να τεθεί σε κράτηση, εκτός αν συντρέχει στο πρόσωπό του εφαρμογή ποινικών διατάξεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ