ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Χωρίς μετρό και τρόλεϊ για 24 ώρες η Αθήνα την Παρασκευή

Απεργία: Χωρίς μετρό και τρόλεϊ για 24 ώρες η Αθήνα την Παρασκευή
EUROKINISSI/ Λυδία Σιώρη

Χωρίς μετρό (γραμμές 2 και 3) και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα, αύριο,  Παρασκευή, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του μετρό ανακοίνωσε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο Πολυνομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει το ΣΕΛΜΑ στην ανακοίνωσή του, «η κυβέρνηση με τη ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου.

Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων» σημειώνει και προσθέτει πως «η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού».

Οι εργαζόμενοι καλούν τον κόσμο σε δυναμική συμμετοχή στα συλλαλητήρια «διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης φέρνει νέα σκληρά μέτρα, όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, τον θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με την απαράδεκτη τροπολογία για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία» και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν «δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ