Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Πρώην βουλευτή εμπλέκει στην υπόθεση ο καθ’ ομολογία δολοφόνος
Νέες διαστάσεις λαμβάνει η δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β νεκροταφείο Αθηνών τον περασμένο Οκτώβριο, μετά το νέο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή ο 58χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της άτυχης κοπέλας.
Στο υπόμνημα αυτό που κατέθεσε την Τετάρτη ο Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο 58χρονος που ομολόγησε πως σκότωσε την Δώρα Ζέμπερη στις 18 Οκτωβρίου με 14 μαχαιριές, φέρεται να κατονομάζει τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της νεαρής εφοριακού.
Πρόκειται για το πρόσωπο που αναφέρει ως «αφεντικό» στο προηγούμενο υπόμνημά του και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει πρόκειται για γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, ο οποίος έχει υπάρξει και βουλευτής.
Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει ακόμη περισσότερο την πολύκροτη υπόθεση, με τις ανακριτικές Αρχές πλέον να καλούνται να εξετάσουν κατά πόσο το όνομα που αναφέρει αλλά και οι νέοι ισχυρισμοί του 58χρονου έχουν όντως βάση, γεγονός που θα οδηγήσει την έρευνα σε νέα μονοπάτια, ή αν απλά προσπαθεί να θολώσει τα νερά.
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Έθνος αποκάλυψε την «έκκλησή» του προς τον ανακριτή, που οδήγησε στη συμπληρωματική του απολογία, στην οποία υποστήριξε ότι δύο άνδρες του έδωσαν την εντολή να σκοτώσει την Δώρα Ζέμπερη, λόγω της θέσης που είχε στην Εφορία. Σε μία χειμαρρώδη απολογία, «φωτογράφισε» ως ηθικούς αυτουργούς δύο δικηγόρους, το αποκαλούμενο «αφεντικό» και τον «Χάρη», ενώ παρέδωσε στις Αρχές και χειρόγραφο σχεδιάγραμμα του τόπου του εγκλήματος.

Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο ερευνήτριας από πανώλη στη Ρωσιά - Σε καραντίνα σχεδόν 200 άτομα
12:08
Morgan Stanley για METLEN: Σύσταση «Overweight» με τιμή-στόχο τα 5600 ευρώ
12:00
Υεμένη: Ο πρόεδρος αλ Αλίμι μιλά για έφοδο με σκοπό την ανακατάληψη του συνόλου της χώρας
11:59
Ο «Βασιλιάς του Βαλς» André Rieu έρχεται στο TELEKOM Center Athens την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2027
11:44