ΕΛΛΑΔΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Να μη δημοπρατηθούν οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοσταθμών

Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Να μη δημοπρατηθούν οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοσταθμών
EUROKINISSIΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την εξαίρεση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών από τις δημοπρατήσεις των συχνοτήτων που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, ζητούν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Το θέμα τέθηκε προ ημερησίας από το δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα έχει για το θέμα αυτό και συνάντηση με το δήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. Μιλώντας ο κ. Καμίνης, υπενθύμισε σχετικό ψήφισμα που είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Απαιτούμε να εφαρμοστεί το ίδιο που ισχύει στις υπόλοιπες δημόσιες συχνότητες, όπως της ΕΡΤ ή στο κάτω - κάτω να γίνει αυτό που συνέβη - δικαίως - με τις δημοτικές τηλεοράσεις, που σε αντίθεση με τα δημοτικά ραδιόφωνα, εξαιρέθηκαν από τη δημοπρασία», είπε χαρακτηριστικά.

«Εκτός και αν η κυβέρνηση, ό,τι δεν ελέγχει, θέλει να το κλείσει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «εφορίες ανακαλύπτουν ξαφνικά αναδρομικά τέλη χαρτοσήμου πολλών εκατομμυρίων, δεσμεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς και ανοίγουν το πεδίο για εφαρμογή τους στο σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκο Σοφιανό, η κυβερνητική αυτή ρύθμιση αποκαλύπτει «τις συμμαχίες που κτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Ο επικεφαλής της "Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας", Πέτρος Κωνσταντίνιου, τόνισε ότι «ουσιαστικά ο ραδιοσταθμός "9,84" οδηγείται σε κλείσιμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ