ΕΛΛΑΔΑ

Προληπτική εκκένωση οικισμού στο δήμο Καρδίτσας λόγω της έντονης βροχόπτωσης (pics&vid)

Προληπτική εκκένωση οικισμού στο δήμο Καρδίτσας λόγω της έντονης βροχόπτωσης (pics&vid)
eurokinissi/ Φωτογραφία αρχείου

Προληπτική εκκένωση του πληθυσμού στον οικισμό "Μαύρικα" του δήμου Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, η εκκένωση έγινε λόγω της υψηλής στάθμης, μετά την έντονη βροχόπτωση, του παραπόταμου του Καλέντζη, Καράμπαλη, ο οποίος ρέει στις παρυφές του οικισμού.

Οι περίπου 500 Ρομά που κατοικούν στον οικισμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο του 4ου γυμνασίου Καρδίτσας, όπου και φιλοξενούνται, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η στάθμη του παραποτάμου σιγά σιγά κατεβαίνει.

Σύμφωνα με το karditsalive.net, στον χώρο του οικισμού μετέβη ισχυρή δύναμη με οχήματα τόσο της Πυροσβεστικής όσο και της Αστυνομίας, προκειμένου και να ενημερώσει και να συντονίσει και να βοηθήσει στην προσπάθεια απομάκρυνσης των κατοίκων.

Η κατάσταση κοντά στο ποτάμι ήταν πολύ δύσκολη εξ αρχής αλλά με την πρόοδο του χρόνου άρχισε να γίνεται αισθητή η ένταση του προβλήματος και στα κεντρικά σημέια του οικισμού, αφού η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει τόσο στις αυλές των σπιτιών, κάποιες εκ των οποίων «βυθίστηκαν», ενώ και στους δρόμους της Μαύρικας η κίνηση των οχημάτων γινόταν σε πολλά σημεία με δυσκολία από τα νερά που είχαν συγκεντρωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ