Συνάντηση Φίλη με ΟΛΜΕ - Προς εξομάλυνση η κατάσταση στα σχολεία
Εξομαλύνεται η εικόνα στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολικών μονάδων της χώρας, σύμφωνα με το Ν. Φίλη ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.
Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας η εικόνα που έχει διαμορφωθεί δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει το υπουργείο σε αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου έτσι ώστε να μην υπάρχει καθεστώς ευκαιριακών διορισμών και την επόμενη χρονιά να γίνουν προσλήψεις μονίμων αναλόγως με τα δημόσια οικονομικά.
Η ΟΛΜΕ από την άλλη έκανε λογο για 2.000 κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας της χώρας, τα οποία δεν θα καλυφθούν, μετά και τις 14.000 προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο.
Το υπουργείο θεωρεί αυτά τα κενά διαχειρίσιμα αλλά και αναπόφευκτα καθώς δεν έχουν διασφαλιστεί πιστώσεις για την κάλυψη τους.
Σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο μελετάται και για το οποίο θα υπάρξει σύντομα απόφαση από την κυβέρνηση.
ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» σε δεκάδες ψηφιακές υπηρεσίες - Προσοχή στις πληρωμές
06:00
Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ για ανέργους - Ποια η διαδικασία υποβολής
05:00
Στην 5ετία μειώνεται η παραγραφή χρεών - Ποιους αφορά και τι αλλάζει το 2026
04:00
Επίδομα θέρμανσης: Πότε αναμένεται να πληρωθεί η επόμενη δόση - Πώς υπολογίζεται
03:00