ΕΛΛΑΔΑ

Στη Σαλαμίνα ρυμουλκείται το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου»

Στη Σαλαμίνα ρυμουλκείται το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου»
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του παροπλισμένου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Παναγιά Αγιάσου», που είχε παρασυρθεί την περασμένη Πέμπτη, λόγω των ισχυρών ανέμων, από το λιμάνι του Πειραιά και βρισκόταν ανοιχτά του φαληρικού όρμου.

Το πλοίο θα οδηγηθεί στα ναυπηγεία Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα.

Χθες στο λιμεναρχείο Πειραιά εμφανίστηκε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ο οποίος ανέφερε ότι έχει γίνει σύμβαση με εταιρεία ρυμουλκών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της απομάκρυνσης του πλοίου από το σημείο, ενώ κατατέθηκε και σχετικό πλάνο.

Μιλώντας χθες, Παρασκευή, στον ΣΚΑΪ για το θέμα, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το 2013 επετράπη στο "Παναγιά Αγιάσου" να παραμείνει στο αγκυροβόλιο για 30 μέρες και αυτές οι μέρες έγιναν χρόνια, χωρίς μέσα στο διάστημα αυτό να έχει γίνει καμία ενέργεια για την απομάκρυνσή του».

«Η πρώτη ενέργεια όχλησης του ιδιοκτήτη και όσων έχουν υποθήκες πάνω στο πλοίο έγινε τον Σεπτέμβρη του 2015, υπό τη δική μας κυβέρνηση. Στη συνέχεια, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την απομάκρυνσή του και έχουμε ήδη κινήσει διαγωνισμό για την εξεύρεση αναδόχου, ώστε να φύγει το πλοίο από το σημείο και να πάει για διάλυση» τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

Ακόμη, επισήμανε ότι «συνολικά, υπάρχουν 60 πλοία επικίνδυνα και επιβλαβή στα λιμάνια. Εμείς, με εντατικό τρόπο, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες - οι οποίες είναι χρονοβόρες και περίπλοκες- ώστε να απομακρυνθούν και να πάψουν να αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον και τη ναυσιπλοΐα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ