ΕΛΛΑΔΑ

Ποια οχήματα πρέπει να περάσουν ΚΤΕΟ

Ποια οχήματα πρέπει να περάσουν ΚΤΕΟ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πρόσκληση να περάσουν από ΚΤΕΟ για αρχικό τεχνικό έλεγχο, απευθύνει η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, στους ιδιοκτήτες οχημάτων και δικύκλων, με έδρα στην Περιφέρεια Αττικής (εξαιρούνται οι δήμοι Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας - Μεθάνων και Ύδρας),

Ειδικότερα καλούνται:

  • Τα Ε.Ι.Χ, τα Φ.Ι.Χ με μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους και τα δίκυκλα που η πρώτη άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί το 2014.
  • Τα Ε.Δ.Χ, λεωφορεία, ασθενοφόρα, φορτηγά, ελκυστήρες, ρυμουλκούμενα και Ημιρυμουλκούμενα με μικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων των οποίων η άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί κατά το έτος 2017.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός τεχνικός έλεγχος πρέπει να διενεργηθεί στο διάστημα από τρεις εβδομάδες πριν, έως μία εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση τετραετίας από την ημερομηνία της πρώτης άδειας κυκλοφορίας για την (α) περίπτωση, και τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από την ημερομηνία της πρώτης άδειας κυκλοφορίας για τη (β) περίπτωση.

Επισημαίνεται ότι οι επόμενοι τεχνικοί έλεγχοι διενεργούνται για την (α) περίπτωση με τη συμπλήρωση δύο (2) χρόνων και για τη (β) περίπτωση με τη συμπλήρωση ενός (1) χρόνου από την ημερομηνία που διενεργήθηκε ο προηγούμενος έλεγχος.

Ακόμη, η Περιφέρεια ενημερώνει ότι δίνεται «παράταση έως και 31-03-2018 στα οχήματα με υποχρέωση να ελεγχθούν μέχρι την 28-02-2018» για τα αυτοκίνητα και τους ιδιοκτήτες που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την Αττική στις 15-11-2017 και παρουσιάζουν αδυναμία έγκαιρης προσέλευσης για τεχνικό έλεγχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ