ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με ανάρτηση στελέχους της ΟΝΝΕΔ για την πΓΔΜ και τον Α. Τσίπρα

Σάλος με ανάρτηση στελέχους της ΟΝΝΕΔ για την πΓΔΜ και τον Α. Τσίπρα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σάλο και αντιδράσεις προκάλεσε δημοσίευση του Δημήτρη Τρούπου, στελέχους της ΟΝΝΕΔ, για την πΓΔΜ και τον πρωθυπουργό.

«Όταν εμείς κάναμε εγκαίνια στην Ακρόπολη, αυτοί είχαν ουρά και πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter -ο οποίος όπως φαίνεται πως είτε «κατέβηκε» είτε τον έσβησε ο ίδιος-. Και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν και όλοι αυτοί οι ανθέλληνες που γράφουν κατά της συγκέντρωσης και δεν σέβονται καν την ιθαγένεια που τους δώσαμε για να ζουν εδώ».

Έπειτα, άφησε αιχμές ως προς τη στάση του Αλέξη Τσίπρα:

«Αλεξάκη κάτσε καλά, είσαι επικίνδυνος… η ΕΛΛΑΣ δεν είναι παιχνιδάκι για να κάνεις τα “ψευτοαριστεροπατριωτικά” καπρίτσια σου… Οι κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους εθνοπροδότες είναι έτοιμες κ περιμένουν…», έγραψε.

upl5a672136c3dd8
upl5a67213f76d17

ΣΥΡΙΖΑ: Να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης

«Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του γειτονικού λαού της πΓΔΜ, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει “πιθήκους” τους πολίτες της ΠΓΔΜ! Αναμένουμε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, να αποπέμψει τον Δ. Τρούπο από τη νεολαία του κόμματος του».

Παραπομπή στο πειθαρχικό

Το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρης Τρούπος παραπέμπεται στο πειθαρχικό της οργάνωσης.

«Εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες, καλείται άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ», δήλωσε ο κ. Δέρβος και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας το βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ