ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο μουσικής σε μπαρ και καφέ στο Κολωνάκι

Ωράριο μουσικής σε μπαρ και καφέ στο Κολωνάκι
Pixabay

Με ομόφωνη απόφαση της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων, το ωράριο μουσικής στα καφέ, μπαρ και άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι πλέον, έως τη 1 π.μ. την Παρασκευή, το Σάββατο και τις παραμονές των αργιών και έως τις 12 τα μεσάνυχτα τις υπόλοιπες ημέρες.

Η απόφαση αυτή που ελήφθη μετά από δεκάδες καταγγελίες πολιτών του Κολωνακίου, μηνύσεις και επανειλημμένες παραστάσεις συλλόγων κατοίκων στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, αναμένει την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σε ανακοίνωση του Δήμου, υπογραμμίζεται ότι η απόφαση αυτή «δεν αφορά γενικώς και αορίστως το ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων, αλλά την παράταση ωραρίου για μουσική».

Το 2017 περισσότερες από 70 επιχειρήσεις στο Κολωνάκι κατέθεσαν στη Δημοτική Κοινότητα αίτηση παράτασης μουσικής, ενώ, σύμφωνα με το δήμο, «το 60% υπολογίζεται ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει παράταση, αν και παραβίαζε το νόμιμο ωράριο».

Σύμφωνα πάντως με αστυνομική διάταξη του 1996, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βάσει των ωρών κοινής ησυχίας, μπορούν να παίζουν μουσική έως τις 10 το βράδυ τον χειμώνα και έως τις 11 μ.μ. κατά τους θερινούς μήνες. Επίσης με υγειονομική διάταξη, δίνεται δυνατότητα, εφόσον υπάρχει βεβαίωση από μηχανικό για την τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών, να παραταθεί το ωράριο μουσικής έως τις 3 τα ξημερώματα.

Στο πλαίσιο αυστηροποίησης των διαδικασιών, ο δήμος Αθηναίων δεν παρέχει άδεια παράτασης χρήσης μουσικής σε επιχειρήσεις, που είναι δύο φορές υπότροπες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ