ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικά αλιευτικά έφθασαν έξω από τη Θάσο

Τουρκικά αλιευτικά έφθασαν έξω από τη Θάσο
inkomotini.news

Έντονη ανησυχία στους Έλληνες ψαράδες προκαλεί η κινητικότητα τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Θρακικό Πέλαγος.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι ντόπιοι αλιείς, τα τουρκικά γρι-γρι κινούνται όλο και πιο πολύ προς τα δυτικά, και «είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στον Θερμαϊκό κόλπο».

Πρόσφατα τουρκικά γρι-γρι πέρασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, όμως άμεσα απομακρύνθηκαν από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος της Καβάλας που έσπευσαν στο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ENA CHANNEL GREECE, το βράδυ της Κυριακής λίγο έλειψε να σημειωθεί «θερμό επεισόδιο» μεταξύ ελληνικών αλιευτικών σκαφών-τα περισσότερα από Καβάλα και Κεραμωτή- και τουρκικών αλιευτικών τύπου γρι-γρι ανατολικά της Θάσου, πολύ κοντά στις ακτές του νησιού.

Τα τουρκικά γρι-γρι εισήλθαν αργά το βράδυ της Κυριακής στα ελληνικά χωρικά ύδατα «στριμώχνοντας» τα πολύ λιγότερα ελληνικά, παρόλο που έσπευσαν σε «βοήθεια» σ’ αυτήν την ιδιότυπη «ναυμαχία» ελληνικά σκάφη από την Καβάλα και την Κεραμωτή.

Μάλιστα το inkomotini, δημοσιεύει φωτογραφίες από τα ραντάρ σκάφους, που παραχώρησε ο καπετάνιος Πέτρος Κασαβέτης στις οποίες φαίνονται περισσότερα από 50 τουρκικά σκάφη να πλέουν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Θάσου, στο ύψος των Αβδήρων.

Οι Έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν ότι σε όλο το Θρακικό Πέλαγος δραστηριοποιούνται πάνω από 100 τουρκικά σκάφη, ενώ τα αντίστοιχα ελληνικά από την Αλεξανδρούπολη ως την Καβάλα είναι μόλις 30. Επιπλέον οι Τούρκοι αλιείς συνηθίζουν να κινούνται στο όριο των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές (πάνω από αυτό θεωρούνται διεθνή ύδατα), αλλά συχνά, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες, το παραβιάζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ