Σε 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί την Τετάρτη
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο, Τετάρτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας.
Ειδικότερα, στις 12:00 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Η ΟΕΝΓΕ ζητά να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να δοθεί μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι όσον αφορά τους επικουρικούς, που παρατάθηκε η θητεία τους μέχρι και το τέλος του 2018:
Δεν μπορούν να γίνουν αορίστου χρόνου, αλλά η δυνατότητα μονιμοποίησης τους «μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη διεκδίκηση μιας θέσης από τις 2.760 που έχουμε μέχρι σήμερα προκηρύξει ή πρόκειται να προκηρύξουμε μέσα στο 2018.
Σημειώνεται πως η παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών κρίθηκε μη νόμιμη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κάτι που σημαίνει πως τους επόμενους μήνες αναμένεται να φύγουν από το ΕΣΥ 2.100 γιατροί που υπηρετούν ως επικουρικοί καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία.
Μενίδι: Συνελήφθη ο γιος της 89χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της - Τα ιατροδικαστικά ευρήματα
20:28
ΠΑΟΚ - Καλαμάτα 1-3: Ιστορικό «διπλό» για τη Μαύρη Θύελλα μέσα στην Τούμπα
20:19
Αμέλια Έρχαρτ: Νέα αποστολή αναζητά το αεροπλάνο της σε ένα απομονωμένο νησί του Ειρηνικού
20:10
«Σταγόνα στον ωκεανό» για τις ΗΠΑ το ρωσικό ντίζελ - Μικρά τα κέρδη του Πούτιν από το deal με Τραμπ
20:00