ΕΛΛΑΔΑ

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης
EUROKINISSI

Αθώο κήρυξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Πελετίδης κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν δέχτηκε να δώσει στοιχεία και φακέλους εργαζόμενων του Δήμου. Με σχετικό νόμο, η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τελικά, το πρωί της Τετάρτης το δικαστήριο τον αθώωσε. Όπως μεταδίδει το patrastimes.gr, ο κ. Πελετίδης έφτασε στα Δικαστήρια, όπου εργαζόμενοι του Δήμου και απλοί πολίτες πραγματοποιούσαν συγκέντρωση συμπαράστασης από το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, καταθέτοντας στο Δικαστήριο ο δήμαρχος, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση. Τόνισε ότι οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε:

«Έληξε κι αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα «ζιζάνια» που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ