ΕΛΛΑΔΑ

Αναδιοργάνωση σε λεωφοριακές γραμμές στους δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Πειραιά

Αναδιοργάνωση σε λεωφοριακές γραμμές στους δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Πειραιά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ /EUROKINISSI

Στην αναδιοργάνωση των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν τις περιοχές της Ευγένειας και Χαραυγής του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας με τον Πειραιά προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των περιοχών αυτών προχώρησε ο ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, η αναδιοργάνωση των γραμμών 832, 833 και 859, η οποία και ξεκινά από την Πέμπη, γίνεται για την αποφυγή του επιβαρυμένου κυκλοφοριακά οδικού άξονα της Ακτής Μιαούλη στο Δήμο Πειραιά και για να υπάρξει σημαντική μείωση του χρόνου διέλευσης από τις στάσεις των περιοχών Ευγένειας - Χαραυγής προς τον Πειραιά.

Νέα αφετηρία γραμμών 832,833

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, η αφετηρία των γραμμών 832 και 833 μεταφέρεται στην Ευγένεια, παραπλεύρως του νεκροταφείου Αναστάσεως και οι λεωφ. γραμμές θα συνδέουν την Ευγένεια και τη Χαραυγή, η μεν 832 με το ΙΚΑ Δραπετσώνας και τον Πειραιά και η δε 833 με τον Πειραιά.

Τα δρομολόγια θα είναι κυκλικά, με αναστροφή στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η λεωφορειακή γραμμή 875 θα απορροφηθεί από την 832 και η εξυπηρέτηση του Νέου Μώλου Δραπετσώνας θα γίνεται μέσω της λεωφορειακής γραμμής 859, η οποία επεκτείνει τη διαδρομή της μετά την Δραπετσώνα έως το Νέο Μώλο.

Συνοπτικά η ονομασία και η διαδρομή των νέων γραμμών είναι η ακόλουθη:

832 ΕΥΓΕΝΕΙΑ-ΧΑΡΑΥΓΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α'

Αφετηρία (25ης Μαρτίου & Χρ. Σμύρνης)- Ευγένεια- Χαραυγή- ΙΚΑ Δραπετσώνας- Πειραιάς (μέσω οδού Σωκράτους)- αναστροφή στην πλ. Καραϊσκάκη- επιστροφή μέσω οδού Αναπαύσεως- Χαραυγή- Ευγένεια- αφετηρία.

833 ΕΥΓΕΝΕΙΑ-ΧΑΡΑΥΓΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α'

Αφετηρία (25ης Μαρτίου & Χρ. Σμύρνης)- Ευγένεια- Χαραυγή- Πειραιάς (μέσω οδού Μεγ. Αλεξάνδρου- αναστροφή στην πλ. Καραϊσκάκη- επιστροφή μέσω οδού Σαλαμίνος- Χαραυγή- αφετηρία.

859 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ-ΝΕΟΣ ΜΩΛΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Αφετηρία- Ακτή Μιαούλη- Ακτή Βασιλειάδη- Δραπετσώνα- ΙΚΑ Δραπετσώνας- Νέος Μώλος Δραπετσώνας- Δραπετσώνα- Ακτή Βασιλειάδη- Ακτή Μιαούλη-αφετηρία.

Η σύνδεση της Ευγένειας-Χαραυγής με τον Νέο Μώλο Δραπετσώνας θα γίνεται μέσω μετεπιβίβασης στην λεωφ. γραμμή 859 στη στάση ΤΣΙΜΕΝΤΑ επί της οδού Μιχαληνού.

Η σύνδεση της περιοχής ΟΛΠ του Δήμου Πειραιά με την Ευγένεια- Χαραυγή θα γίνεται μέσω μετεπιβίβασης από τις γραμμές που διέρχονται την Ακτή Μιαούλη στη στάση ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ επί της Ακτής Καλλιμασιώτη.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το 11185 ή την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ, όπου έχει αναρτηθεί αναλυτικό ενημερωτικό υλικό (χάρτες και πίνακες)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ